NOVICE

WWW.SYNOLOGY.SI

Synology je predstavil RackStation RS3618xs

Korporacija Synology Inc. je danes predstavila RackStation RS3618xs, strežnik NAS z 12 režami za diske, ki je namenjen vgradnji v komunikacijske omare. Prinaša izjemne zmogljivosti, preprosto nadgrajevanje kapacitet hrambenega prostora in izboljšane rešitve za virtualizacijo. 

RS3618xs je strežnik NAS, namenjen vgradnji v komunikacijske omare z višino 2U, ki ga poganja štirijedrni procesor Intel Xeon D-1521 z 8GB DDR4 ECC UDIMM RAM spomina, ki je razširljiv na 64GB. Štiri plug-and-play Gigabit Ethernet LAN vhode je,preko reže za PCIe 3.0, možno nadgraditi z zmogljivejšimi 10GbE NIC, ki omogočajo 3.900 MBps pretoka in 143.500 iSCSI IOPS.

Hrambeni prostor je z osnovnih 12 diskov in z uporabo dveh razširitvenih enot RX1217(RP) mogoče preprosto nadgraditi  do 432 TB skupne kapacitete. S povečano zmogljivostjo je naprava idealna izbira za opravljanje nalog virtualizacije, centralnega datotečnega strežnika, varnostnega kopiranja ali iSCSI hrambe. 

»RS3618xs je rešitev, ki izpolnjuje vse zahteve hrambe podatkov v velikih podjetjih,« je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. »Podjetjem je na voljo obširen nabor rešitev in tehnologij, vključno s posnetki stanj, SSD predpomnilnikom in storitvijo High Availability, ki zagotavlja maksimalno dosegljivost in delovanje sistema ter ohranja varnost podatkov in izboljšuje učinkovitost poslovanja.«

RS3618xs poganja DiskStation Manager, napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, kot so na primer rešitve za deljenje in varnostno kopiranje podatkov ter orodji za skupinsko delo, ki omogočajo izboljšanje produktivnosti v podjetjih. DSM je certificiran s strani VMware®, Citrix®, Microsoft Hyper-V® in OpenStack Cinder®, zato je mogoče RS3618xs preprosto integrirati v virtualizacijsko okolje podjetja. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards survey, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda, in z izborom PCMag Readers' Choice Award, ki jo je prejel že sedmo leto zapored.

Za več informacij o RS3618xs, obiščite https://www.synology.com/products/RS3618xs.

Synology je predstavil RackStation RS2818RP+

Korporacija Synology Inc. je predstavila RackStation RS2818RP+, strežnik NAS s 16 režami za diske in višine 3U. Manjšim in srednje velikim podjetjem prinaša velik hrambeni prostor z ugodnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. 

RS2818RP+ je prvi Synologyjev strežnik NAS iz serije Plus, ki je namenjen vgradnji v komunikacijske omare in z višino 3U (diski so nameščeni v tri vrste po višini). RS2818RP+ podpira do 16 diskov s skupno kapaciteto do 192 TB. Z razširitveno enoto RX1217(RP) je hrambeni prostor mogoče kar med delovanjem še dodatno nadgraditi, na skupno kapaciteto do 336 TB.

»Eden od izzivov sodobnih manjših in srednje velikih podjetij je hrambeni prostor za velike količine podatkov, ki je z rastjo podjetja tudi nadgradljiv,« je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. »RS2818RP+ ponuja velik prostor za hranjenje podatkov za ugodno ceno. Idealen je za naloge centraliziranega varnostnega kopiranja podatkov, datotečnega strežnika ali za naloge skupnega varnostnega kopiranja podjetij z razpršenmi lokacijami. "

RS2818RP+ je opremljen s štirijedrnim procesorjem Intel Atom C3538 in s 4 GB DDR4 non-ECC UDIMM spominom, ki ga je možno razširiti do 64 GB s 16 GB ECC UDIMM spominskimi moduli. V osnovi ponuja štiri plug-and-play Gigabit Ethernet LAN vhode, ki jih je možno razširiti z zmogljivejšimi 10GbE NIC vmesniki, ki zagotavljajo preko 1.400 MBps sekvenčnega pretoka za branje podatkov in 26.000 IOPS (naključnega zapisovanja).

RS2818RP+ je na voljo tudi s Synologyjevim razširjenim jamstvom (EW202), ki je na voljo v izbranih regijah (tudi v Sloveniji) in ponuja do 5-letno garancijo za strojno opremo.

Strežnik RS2818RP+ poganja DiskStation Manager, napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology, ki ponuja bogato paleto zmogljivih programov za povečanje učinkovitosti in produktivnosti uporabnikov. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards survey, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda in z izborom PCMag Readers' Choice Award, ki jo je prejel že sedmo leto zapored.

Za več informacij o RS2818RP+, obiščite https://www.synology.com/products/RS2818RP+

Synology je predstavil RackStation RS818+/RS818RP+ in razširitveno enoto RX418

Korporacija Synology® Inc. je danes predstavila RackStation RS818+/RS818RP+ in razširitveno enoto RX418. Strežniki imajo prostora za vgradnjo štirih diskov in so višine 1U. Malim in srednje velikim podjetjem prinašajo hitre prenose podatkov in zmožnosti nadgradnje kapacitet hrambenega prostora.

RS818+/RS818RP+ sta opremljena z 2,4 GHz štirijedrnim procesorjem z AES-NI koprocesorjem za kodiranje, 2GB DDR3 spomina (nadgradljiv  do 16GB v dveh kanalih) in z režo PCIe 2.0, v katero je možno dodati 10GbE mrežno kartico. Zmogljiva konfiguracija omogoča hitrosti branja podatkov, ki presegajo 1.099 MB/sek, zato je RS818+/RS818RP+ idealna izbira za centralni hrambeni prostor v okolju z večjim številom uporabnikov.

Kapacitete hrambenega prostora strežnikov NAS RS818+/RS818RP+ lahko uporabniki nadgradijo z razširitveno enoto Synology RX418, v katero je možno vgraditi dodatnih 8 diskov. RS818+/RS818RP+ sta opremljena s štirimi mrežnimi vhodi 1GbE, ki podpirajo nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation. Podpora Synology High Availability ponuja zanesljivo gručo aktivno/pasivnih strežnikov, kar zagotavlja stalno dosegljivost podatkov in storitev. Poleg tega, pa je RS818RP+ opremljen tudi z redundančnim sistemom napajalnikov, kar še dodatno zagotavlja neprekinjenost delovanja. 

"Združena v nizko 1U ohišje za vgradnjo v komunikacijske omare, RS818+/RS818RP+ ponujata izjemne zmogljivosti, možnosti nadgradnje strojne opreme in zanesljivost delovanja," je izjavil Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc. 

RS818+/RS818RP+ poganja DiskStation Manager (DSM), napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, kot so na primer rešitve za deljenje in varnostno kopiranje podatkov ter orodji za skupinsko delo, ki omogočajo izboljšanje produktivnosti v podjetjih. DSM je certificiran s strani VMware®, Citrix®, Microsoft Hyper-V® in OpenStack Cinder®, zato je mogoče RS818+/RS818RP+ preprosto integrirati v virtualizacijsko okolje podjetja. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards survey, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda in z izborom PCMag Readers' Choice Award, ki jo je prejel že sedmo leto zapored.

Za več informacij o RS818+/RS818RP+, obiščite https://synology.com/products/RS818+.

Za več informacij o RX418, obiščite https://www.synology.com/products/RX418.

Za več informacij o DiskStation Manager, obiščite https://www.synology.com/dsm.

 

Synology je predstavil VPN Plus Server 1.3 Beta

Korporacija Synology je objavila izid beta različice strežnika VPN Plus Server 1.3, ki prinaša rešitev za oddaljeno namizje brez uporabe klienta za usmerjevalnike Synology. Administratorjem IT prinaša informativna in zgoščena poročila o prometu, ki omogočajo preprost nadzor uporabe posameznih VPN storitev.

»Oddaljeno delo in delo na poti se vse bolj razrašča, zato podjetja potrebujejo prilagodljivo telekomunikacijsko rešitev, ki izboljšuje fleksibilnost dela,« je izjavila Freda Li, produktna vodja pri Synology Inc. »Poleg tega, pa je ključnega pomena za podjetja, da spremljajo, nadzirajo in pregledujejo ves vhodni promet in tako zagotavljajo varnost omrežja. Z VPN Plus lahko dosežejo oba cilja.«

VPN Plus Server 1.3 Beta prinaša:

  • Oddaljeno namizje: S podporo za protokola RDP in VNC, VPN Plus omogoča zaposlenim nadzor in oddaljeni dostop do svojih računalnikov z operacijskimi sistemi Windows in Mac OS, kot tudi do drugih uporabniških sistemov v pisarni, preprosto z uporabo spletnega brskalnika. Istočasno pa omogoča administratorjem IT določanje uporabniških privilegijev, preprečevanje dostopa do občutljivih internih sistemov ter določanje omejitev hitrosti. Vse povezave so nadzorovane znotraj domačega omrežja, brez uporabe zunanjih strežnikov.
     
  • Poročila o prometu: Podatki o vseh storitvah VPN, vključno s prometom in trendih glede sprememb v količini prometa, najbolj aktivnih časovnih obdobjih in največjih porabnikih, so predstavljeni v obliki razpredelnic in grafov. Upravljalci omrežja lahko tako preprosto identificirajo vse anomalije v prometu ali sumljive načine uporabe ter optimizirajo razporeditev razpoložljivih virov.

Za več informacij o VPN Plus Server 1.3 Beta, obiščite https://www.synology.com/beta/2017_VPN_Plus

 

Synology je predstavil FlashStation FS1018 in DiskStation DS218

Korporacija Synology Inc. je predstavila dva nova strežnika NAS: FS1018 in DS218, ki se, kljub majhnim meram, ponašata z bogatim naborom lastnosti. Strežnika prinašata neposredno predvajanje različnih medijev, deljenje datotek in različne možnosti za varnostno kopiranje podatkov.

FS1018 je zmogljiv in kompakten namizni strežnik NAS, v katerega lahko uporabnik vgradi 12 diskov SSD in se ponaša z nizko latentnostjo. Poganja ga dvojedrni procesor Intel Pentium D1508 z 8 GB DDR4 EEC spomina, ki je razširljiv do 32 GB. Poleg tega, da ponuja štiri plug-and-play mrežne vhode Gigabit Ethernet LAN, FS1018 podpira tudi dodatne možnosti delovanja. V režo PCIe 3.0 x8 je možno namestiti izbrane 10Gb dodatne omrežne kartice, kar zagotavlja več kot 40K 4K Random Write IOPS.

Najsodobnejša strojna oprema prinaša visoko zmogljivost in visoko mrežno prepustnost celo pri istočasnem delovanju večjega števila virtualnih naprav. Nova rešitev Virtual Machine Manager omogoča preizkus novih programskih rešitev v izoliranem okolju, brez možnosti vpliva na računalnike uporabnikov in hkrati povečuje uporabnost strežnika.

»Zasnova standardne oblike naprave, ki bo omogočala tako zmogljivo delovanje, kot tudi zadostno kapaciteto hrambenega prostora, je bila ključnega pomena. S FS1018 smo uspeli oblikovati napravo, ki je optimalne velikosti za namestitev na pisalno mizo,« je  izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc.

DS218 je strežnik  NAS z dvema režama za diske in je opremljen s štiri-jedrnim 64-bitnim procesorjem, ki prinaša sekvenčni pretok podatkov s hitrostjo več kot 112 MB/sek pri branju in 112 MB/sek pri zapisovanju podatkov. Ponaša se z 2 GB DDR4 spomina, kar je kar 4-krat več od svojega predhodnika. DS218 je s pomočjo rešitve Video Station tudi optimiziran za 10-bitno 4K H.265 video transkodiranje.

»Video vsebine kakovosti 4K postajajo vse bolj pogoste. DS218 je optimiziran tudi za 10-bitno 4K H.265 transkodiranje videa. Če vaša naprava ni zmožna predvajanja video posnetka s kakovsotjo 4K, vam DS218 za nemoteno predvajanje omogoča online pretvorbo 4K videa na ločljivost 1080p ali manjšo,« je povedal Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc.

FS1018 in DS218 poganja DiskStation Manager (DSM), eden najnaprednejših in najbolj intuitivnih operacijskih sistemov, ki ponuja široko paleto aplikacij, ki omogočajo povečanje produktivnosti v podjetjih. Synology je prejel številna priznanja in medijske nagrade, uvrstil se je na vrh kategorije srednje velikih strežnikov NAS v TechTargetovi raziskavi rešitev za hrambo podatkov, že sedmo leto zapored pa je prejel tudi priznanje Readers' Choice revije PC Mag.

Za več informacij o FS1018, obiščite https://www.synology.com/products/FS1018

Za več informacij o  DS218, obiščite https://www.synology.com/products/DS218

 

Namestitev za "telebane"

DiskStation DS1513+ je prvi model v družini NAS strežnikov Synology, ki ne potrebuje več namestitvenih diskov in polno izkorišča storitev Web Assistant. Uporabnik  bo, po priključitvi strežnika NAS v svoje omrežje, v svoj iskalnik vnesel spletni naslov find.synology.com, kjer ga bo preprost vmesnik vodil po nastavitvah. Vkolikor uporabnik ne bo imel dostopa do spleta, lahko vnese naslov http://diskstation:5000 in sledi navodilom za namestitev operacijskega sistema DSM z vgrajenega flash ROM-a.
Več o tem:
http://blog.synology.com/blog/?p=1471